Amp replacement help - Kia Cadenza Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 02-18-2019, 02:25 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Question Amp replacement help

I have a 2016 Kia K7 (korean version Cadenza) with the AMP-150VGDARK(96370-3R155), I've been told is about the same as the american version (JBL one)... what I need help with is the following:
  • have any of you replaced the factory amp?
  • if you have... could you point out to me which models/brands are able to fill in for the factory one?
  • will I have to modify the connections for non OEM amp to work?
  • if I need to modify connections... how do I go about it?

Thanks in advance for any info you can provide me. Cheers.
Primitivo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-28-2019, 12:03 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I don't know much about it..
BaldwinCaleb is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-28-2019, 10:50 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 177
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 41 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Primitivo View Post
I have a 2016 Kia K7 (korean version Cadenza) with the AMP-150VGDARK(96370-3R155), I've been told is about the same as the american version (JBL one)... what I need help with is the following:
  • have any of you replaced the factory amp?
  • if you have... could you point out to me which models/brands are able to fill in for the factory one?
  • will I have to modify the connections for non OEM amp to work?
  • if I need to modify connections... how do I go about it?

Thanks in advance for any info you can provide me. Cheers.
There aren't many aftermarket options for a 12-channel amplifier, if any at all...

Why do you want to replace the amplifier? Is it not working? If so, you'd need a LOC (Line output converter) and tap into the signal wires from the radio. From the LOC you can send the signal to the aftermarket amplifier, then from the amplifier tap into the existing speaker wires at the OEM amp.

As far as which wires to tap into... I'm not too sure... I had a stereo shop install 4 door speakers/tweeters, a sub and two amplifiers. The factory setup is nice, but you don't really need 12 speakers. 4 loud and clear speakers will sound better than any amount of stock speakers...
brandontaz2k2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-29-2019, 10:01 AM
Member
 
Join Date: May 2017
Location: Delaware
Posts: 43
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Maybe these threads can help...

Sound system discussions here: https://www.cadenzaforum.com/forum/h...g-removal.html

and here: https://www.cadenzaforum.com/forum/e...placement.html

here: https://www.cadenzaforum.com/forum/e...subwoofer.html

and here: https://www.cadenzaforum.com/forum/e...lled-easy.html

Just browse through the Tech/Electronics section and you will run across many sound system threads from the USB to Subs...

2014 SXL, only mods are after market rims due to recall.
onlyjeeps is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome